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The Truth About the “Vegan Lobby” | The New Republic
I mean I'm grumpy about vegans who give vegans a bad name, with bad slavery allusions or obnoxious policies or fat shaming.
veganism  politics  tnr  usa  agriculture  gop  iowa 
yesterday by UltraNurd
Greening the Desert
one example of how permaculture can transform the environment, and, in so doing, dramatically change lives. By evidencing the dramatic transformation possible in the world’s worst agricultural scenarios, we hope to make people stand up and listen.
permaculture  desert  agriculture  climate 
yesterday by spencertree
「ビタミンAがなければ、リンゴを食べればいいじゃない」byヴァンダナ・シヴァ
# この製品 (ミツカングループ「におわなっとう」) では、当初遺伝子組換えによって臭いの少ない菌を育種していたのですが、遺伝子組換え技術に対する世間の反発を懸念して、わざわざ自然界から20000株の納豆菌をスクリーニングしなおして、その中から臭いの少ないものを選抜、育種して使っています。... 遺伝子組換えの株とスクリーニングしなおした株は、同じ遺伝変異を持っており、どちらを使おうと製品の品質に違いはありません。遺伝子組換えという技術に対して消費者の反発が存在するため、わざわざ二度手間をかけたという、バイオ者にとってはあまり笑えない笑い話です。

# たとえ遺伝子組換え菌そのものを使うことができなくても、あらかじめ完成形が見えていればその方向に向けて育種するのはさほど難しいことではありません。

# 品種改良には膨大なコストが掛かります。... モンサントやシンジェンタといった企業はいち早くその有用性に気付き商業化することに成功しましたが、本来この技術の有用性は、資本力の無い零細種苗メーカーや、大学研究室などの規模の小さな研究機関に対する福音となるはずでした。

# ゴールデンライスのように一品種の認可に何十億円も掛かる現状では、投資回収のあてがある大企業以外はどこもおいそれと手は出せません。... そして例え認可を越えた所で、待ち受けているのは世間のGM反対の声と不買運動です。

# GM反対運動を行っている者たちが本当に行うべきだったことは、小規模農家や、有機農家、資本力の無い貧農でも作ることの出来る、彼らのニーズに合った商品価値のある作物を開発することでした。

# なぜ在来種が廃れたか? 答えはいくつか存在しますが、決定的な要因になったのは、「品質、コスト面で新品種との競争に負けたこと」です。つまり新品種よりも品質(or/and)値段(コスト)で劣ったために売れなくなり、売れないがために作られなくなった。
agriculture  fake-sci 
2 days ago by room661
Food apartheid: the root of the problem with America's groceries | Society | The Guardian
America’s sustainable food movement has been steadily growing, challenging consumers to truly consider where our food comes from, and inspiring people to farm, eat local, and rethink our approaches to food policy. via Pocket
IFTTT  agriculture 
5 days ago by casfindad
TARANIS | We help Farmers Grow
Precision agriculture intelligence platform

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agriculture  research  data  ml  ISRAEL 
7 days ago by shalmaneser
PIG/PORK: Archaeology, Zoology and Edibility: Pía Spry-Marqués: Bloomsbury Sigma
"Pigs unite and divide people, but why? Pig/Pork explores the love-hate relationship between humans and pigs through the lenses of archaeology, biology, history and gastronomy, providing a close and affectionate look of the myriad causes underlying this singular, multi-millennial bond.

What is it that people in all four corners of the world find so fascinating about the pig? When did the human obsession with pigs begin, how did it develop through time, and where is it heading? Why are pigs so special to some of us, but not to others? Pig/Pork sets out to answer these and other porcine-related questions, examining human-pig interactions across the globe through time, from the Palaeolithic to the present day. The book dissects pig anatomy and behaviour, and describes how this knowledge plays a major role in the advance of the agricultural and medical sciences, among others. The book also looks closely at the history of pig-human interaction; how they were domesticated and when, how they affected human history through their diseases, and how they have been involved in centuries of human conflicts, with particular reference to the story of the Iberian Jews and Muslims at the time of the Inquisition. The book goes on to look at how pigs' characteristics and our relationship with them have combined to produce many of the world's great dishes. All this is accompanied by a liberal peppering of pork recipes and the stories behind them, along with facts, wisdom and porker lore, providing a thought-provoking account of where our food comes from, both historically and agriculturally, and how this continues to influence many parts of our behaviour and culture."
pigs  books  pork  human-animalrelations  human-animalrelationships  morethanhuman  multispecies  livestock  agriculture  history  culture  food  archaeology  zoology  gastronomy  biology  science 
9 days ago by robertogreco
Study: Seaweed in Cow Feed Reduces Methane Emissions Almost Entirely – Food Tank
An addition of less than 2 percent dried seaweed to a cow’s diet can reduce methane emissions by 99 percent.
global  warming  methane  agriculture 
9 days ago by soobrosa

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