vegetarian   33073

« earlier    

Veganisme redt de wereld... of niet? | Topics.nl
Juist omdat klimaatbewust eten zo complex is, is de veganistische dis helemaal niet zo perfect, vindt Corné van Dooren, expert duurzaam eten van het Voedingscentrum in Den Haag. Volgens Van Dooren staat het buiten kijf dat een plantaardig voedingspatroon gemiddeld een lagere impact heeft dan een eetpatroon met vlees. Toch meent hij dat het ideaal niet bij nul vlees eten ligt, maar bij weinig vlees eten. Want, redeneert hij: "Niet alle landbouwgronden zijn geschikt voor het verbouwen van granen, groenten en fruit, zoals de hooggebergten, veenweidegebieden en de dijken. Bovendien zijn voor veganistische landbouw ook meststoffen nodig die uit kunstmest gehaald worden. Vee kan daarnaast ingezet worden om de voedselreststroom uit de industrie op te eten."

Beter dan de import uit al die uit verre oorden is het om groente en fruit is in het oogstseizoen te eten, het liefst van zo dichtbij mogelijk. Van Dooren: "Het beste idee is om de kringloop te sluiten, door deze zo kort mogelijk te houden." Al kan het dan nóg zijn dat de werkelijkheid ingewikkelder is dan gedacht. De klimaatimpact van een tomaat uit Spanje, die met de vrachtwagen naar Nederland is vervoerd, kan bijvoorbeeld kleiner zijn dan die van een tomaat uit een gasgestookte kas uit het Westland.
climate  food  health  vegetarian  diet  environment 
4 hours ago by dominomaster
stuffed marrow | vegetarian meal recipes from Riverford
Discover inspiring seasonal recipes from Riverford | Follow our simple steps to make stuffed marrow and create the perfect healthy vegetarian meal
recipe  vegetarian 
yesterday by bouncingdan

« earlier    

related tags

2018-08-04  4noms  american  argentinian  asian  avocado  azerbaijani  baked  baking  bataka  beans  best  boiled  bread  business  butter  cabbage  cafe  cake  caramel  cauliflower  chapati  cheap  cheddar  cheese  chickpea  chickpeas  chiles  china  chocolate  cilantro  climate  coffee  cook  cooked  cookie  cookies  cooking  corn  cream-cheese  cream  culture  curry  dairy  dates  dessert  diet  dinner  dressing  drinks  eat_less_meat  eggplant  eggs  environment  ethics  fast  festivals  flat  food  fried  garlic  ginger  gluten-free  gluten_free  glutenfree  green  halfbakedharvest  havecooked  health  india  indian  italian  jamie  kyoto  latin-american  lentils  lime  list  looks-interesting  low-carb  mains  make-ahead  meat  mexican  milk  mint  miso  mozzarella  mushrooms  north_american  nudge  onion  orange  oug  pancakes  parmesan  parsley  pasta  pauwa  peanuts  pineapple  plantain  pomegranate  potato  potatoes  radish  recipe  recipes  restaurant  restaurants  rice  richmond  sage  salad  salsa  sauce/condiments  savory  scallion  science  seoul  sesame  shopping  side-dish  sidedish  singapore  slowcooker  smittenkitchen  snack  socca  sodhameera  soup  sour-cream  sour_cream  spinach  start-up  stew  stoic  subangjaya  sustainability  sweetcorn  sweetpotato  tacos  tamarind  texmex  thai  thyme  tofu  tomato  tomatoes  untested  vanilla  veg  vegan  vegetable  vegetables  watermelon  weeknight  wheat  why  yoghurt  yogurt  zucchini 

Copy this bookmark:



description:


tags: