Wissenschaft   2454

« earlier    

Einmachen ist eine Wissenschaft | Blick
Herbstzeit ist Einmachzeit – Gemüse und Früchte werden jetzt für den Winter haltbar gemacht. Dafür setzt die studierte ETH-Physikerin Susanne Tobler in ihrem Koch-Projekt Tastelab auf streng wissenschaftliche Methoden. Aber nicht alles, was technisch richtig ist, schafft es in ihrem Pop-up-Restaurant Shelf Life in Zürich auch auf den Teller.
Einmachen  Wissenschaft  Zürich  News 
24 days ago by Einfach_Essen
The physics of bread | physicsworld.com
Nathan Myhrvold – the polymath physicist whose passions range from cosmology to cooking – is this month publishing a massive, five-volume book about the science of bread and bread-making. Robert P Crease catches up with this intellectual livewire at his Cooking Lab headquarters in Seattle
Physik  Brot  Wissenschaft  News 
6 weeks ago by Einfach_Essen
Just who are these 300 'scientists' telling Trump to burn the climate? | John Abraham | Environment | The Guardian
If you read my articles regularly, you may have noticed multiple times I have stated that the scientific argument is over; there are no longer any reputable scientists that deny the overwhelming human influence in our climate. An open letter published last week by the anti-environmentalists proves my point.

If you read the headlines, it might have seemed impressive: “300 Scientists Tell Trump to Leave UN Climate Agreement.” Wow, 300 scientists. That’s a lot right? Actually, it’s a pitiful list.
Klima  Wissenschaft  USA 
12 weeks ago by amenthes
Sci-Hub: removing barriers in the way of science
The first pirate website in the world to open mass and public access to tens of millions research papers
wissenschaft  aufsätze 
12 weeks ago by jpin
Grundlagenforschung für Gourmets: Die Biologie des Geschmacks | Wissen - Tagesspiegel
Süß, sauer, salzig, bitter, und umami – all das nimmt die menschliche Zunge wahr. Und mehr. Sogar pures Wasser
Geschmack  Biologie  Wissenschaft  News  Zunge 
august 2017 by Einfach_Essen

« earlier    

related tags

25frauen  abstimmung  algorithm/datenstrukturen  alternativmedizin  animation  archiv  aufsätze  befragung  bildung  bilingual  bio  biologie  blog  brain  breitband  britishculumbia  brot  browser  buch  bücher  cell  chemie  coding  computer  creative_commons  critic  cs  darwin_charles  demokratie  denken  deutsch  digital_humanities  digitalliteracy  digitalpolicybpb  echo_der_zeit  ee  ei  einmachen  ejo  endogene-prozesse  engineering  engineeringfundamentals  ernährung  eu  evolution  fakt:wissenschaft  feed  foepodcast  foodpairing  foodporn  forschen  forschung  fram  frau  frühstücksei  funstuff  gender  geographie  german  geschichte  geschmack  gesellschaft  gespräch  gesundheit  githubprojekt  google  grundlagen  higher_quality  hochschulen  homepage  homoeopathie  howto  humboldt  humor  ieee  ifttt  illustration  inspiration  instagram  interessant  interessenskonflikt  interview  islam  jugendmedienschutz  kaffee  kalorien  ketchup  klima  klimawandel  koch  kollaboration  kommentar  kontakte  kritisch  kritisches-denken  kunst  labnotebook  leben  lebensmittel  lebensmittelindustrie  lernen  lexicon  liste  literatur  literaturrecherche  lizenz  lobbyismus  lucy_küng  management  mann  medien  medienunternehmen  medizin  nachschlagewerke  naturwissenschaft  news  offenewissenschaft  open-access  open_access  paper  papers  papers_lesen  personen  philosophie  physics  physik  plattentektonik  pleasert  plugin  pocket  polarisierendelebensmittel  politik  prek  productivity  projekte  promotion  psychologie  pädagogik  reddit  reflexion  reformbedarf  reformidee  relativity  research  ressource  ressoure  salz  schule  schweiz  science  socialmedia  srf  standards  studie  studium  subreddit  suchmaschine  technik  technologieerklärt  theorie  twitter  uni  usa  video  videos  waldbrand  whye_john_van  wildfire  wissenschaft  wissenschaftler  wissenschaftlichearbeiten  zeichnen  zeitgeist  zeitschrift  zeitschriften  zitation  zucker  zukunft  zunge  zürich  ästhetik 

Copy this bookmark:



description:


tags: